Het Park Resort Arcen ligt in een schitterende omgeving. Het Park is goed verzorgd. De huisjes hebben allemaal een eigen tuin. Sommige huisje zijn geschakeld.
Op het Park vindt u allerlei verschillende faciliteiten.
Via de Receptie kunt u DVD's, fietsen
(heren, dames en kinderfietsen) en skelters huren.
In het Arceleum vind u het familierestaurant met terras, bruin café, cafetaria en het overdekt zwembad en een apart peuterbadje. Ook vind u daar een sauna een stoombad en een relaxruimte.  In Het Arceleum beneden bevinden zich biljarts, darts en speelautomaten.
In het Arceleum bevind zich ook een wireless internet WiFi hotspots van KPN. U kunt daar dus als u, u Laptop hebt meegenomen internetten. Als u geen abonnement hebt op WIFI hotspots dan kunt een kraskaart bij de Receptie kopen met verschillende tarieven. Ook is er nu sinds een tijdje dat je in veel huisjes kunt internetten n hoeft men niet meer naar het Arceleum.
Achter het Arceleum bevind zich een grote speeltuin voor de kinderen, midgetgolf, tennis plaats waar ook een Basketbal unit hangt en een openlucht theater. Daarachter bevind zich dan de winkel waar u boodschappen kunt doen. Ook is er tegenwoordig een trampoline en zijn er ook dieren.
Ook beschikt het Park over een natuurbad met zandstrand. En het Park heeft ook een Visvijver.
In de seizoenen heeft het park ook altijd een Recreatieprogramma. Voor meer informatie hierover verwijs ik u naar de Receptie van het Park.