De Omgeving is hier schitterend. Je vind er rust en ruimte. Maar wil je lekker naar de stad kan dat ook.
Je kunt er heerlijk wandelen. Men zou makkelijk maanden op het park kunnen verblijven en elke dag een andere wandeling kunnen  lopen. De auto is dan natuurlijk wel nodig. Maar hebt u alle wandelingen gelopen die u kunt lopen vanaf het park en wilt u iets anders zien van de omgeving kunt u een paar kilometer verder rijden met de auto en  weer hele mooie gebieden vinden. Er zijn verschillende bosgebieden, mooie rustige landwegen en afwisselende natuurgebieden. Als u een natuurliefhebber bent komt u zeker aan uw trekken in Arcen en omgeving. Op de pagina foto's vind u korte impressies van verschillende wandelingen van verschillende gebieden.
Houd u meer van lekker naar de stad gaan of steden en dorpjes bezichtigen.  De omgeving heeft leuke oude en mooie dorpen en steden met een historische kern. Zoals Wachtendonk, Straelen, Kevelaer. Allemaal mooie kleine steden met oude gebouwen. Heel erg sfeervol. Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit vele kleine mooie steden.   Het CentrO is ook echt een aanrader als u lekker wilt shoppen. Het is een overdekt winkelcentrum in Oberhausen. Waar ontzettend veel kledingzaken zitten. Ook Duisburg en Krefeld zijn de moeite waard.  Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen in Duitsland.
Aan de Nederlandse kant is er natuurlijk ook het een en ander te vinden. Zo kunt u de Bierbrouwerij Hertog Jan bezoeken. In bepaalde seizoenen kunt u de Kasteeltuinen in Arcen bezoeken. Of lekker naar het Thermaalbad Arcen. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld het Zoopark of Toverland.  Op de linken pagina vindt u een aantal links naar onder ander het Park, Thermaalbad en nog veel meer interessante links.
Via het Park kunt u korting krijgen op de entreekosten van verschillende uitjes. Welke uitjes daaronder vallen kunt u het beste informeren bij de receptie in het Park zelf.
Ook kunt u in de omgeving heerlijk fietsen.